Ποιότητα καθαρισμού ιματισμού

  • Ξενοδοχείο στην Κω

Τι χρησιμοποιήσαμε:

  • Σειρά προϊόντων Ocean Service στο Laundry
  • Τεχνολογία cm2w

Τι πετύχαμε:

  • Καλύτερο αποτέλεσμα, άμεσα ορατό από την πρώτη πλύση
  • Μείωση 26% στο συνολικό κόστος του Laundry
  • Μείον 3 καθαρές εργατοώρες καθημερινά
  • 70% λιγότερη επανάπλυση

Το ξενοδοχείο:

Η μονάδα αποτελείται από 200 δωμάτια και σουίτες, στο χώρο laundry του οποίου πλένεται ιματισμός και από δεύτερη μονάδα 70 δωματίων του ίδιου ομίλου.

Το πρόβλημα:

Το πρόβλημα που κληθήκαμε αρχικά να αντιμετωπίσουμε ήταν το αποτέλεσμα της πλύσης. Δύσκολοι λεκέδες κυρίως στον ιματισμό του δωματίου (όπως π.χ. από αντηλιακά ή καλλυντικά), αλλά και λεκέδες στον ιματισμό του εστιατορίου, ήταν ο εφιάλτης του προσωπικού στο laundry, αλλά και των housekeepers, οι οποίες δεν είχαν on time ιματισμό για χρήση, λόγω των πολλών επαναληπτικών πλύσεων.

Η μείωση του κόστους δεν ήταν πρωταρχικός στόχος του πελάτη όταν μας εμπιστεύτηκε, ωστόσο όπως μας μετέφερε και ο ίδιος “Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι μπορώ να έχω καλύτερη ποιότητα φθηνότερα”.

Η λύση:

Το πώς δόθηκε η λύση είναι απλό και αποτελεί τυπική διαδικασία. Στην προκειμένη περίπτωση, συστηθήκαμε με τον πελάτη στην έκθεση XENIA 2019, μας ανέφερε το πρόβλημα και κανονίστηκε δοκιμαστική πλύση στις εγκαταστάσεις του. Οι δοκιμαστικές πλύσεις, γίνονται πάντα σε ιματισμό απόσυρσης, ιματισμό δηλαδή που έχει πλυθεί αρκετές φορές, αλλά δεν κατάφερε να καθαριστεί.  Χρησιμοποιήθηκαν custom συνταγές από τη σειρά προϊόντων laundry, μελετημένες για τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Το αποτέλεσμα:

Επαναφέραμε σε χρήση το 85% του ιματισμού που πλύναμε. Η ποιότητα πλέον είναι κάτι δεδομένο και σταθερό, εφόσον γίνεται χρήση του cm2w εξοπλισμού. Δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις για το προσωπικό του laundry, καθώς επίσης ούτε και για τις housekeepers, οι οποίες έχουν πλέον τον απαραίτητο ιματισμό τη στιγμή που τον χρειάζονται.

Παράλληλα υπήρξε μείωση στο συνολικό κόστος του laundry. Αξίζει να σημειωθεί πώς το κόστος ενός laundry δεν προσδιορίζεται μόνο από την αγορά των υλικών αλλά και από την κατανάλωση ρεύματος (αυξάνεται όταν έχουμε επαναπλύσεις), το εργατικό κόστος, το κόστος αντικατάστασης του κατεστραμμένου ιματισμού κ.ά. Όλα συντελούν στο σχηματισμό ενός τελικού κόστους.

Τα συμπεράσματα:

Το ιδανικό αποτέλεσμα δεν είναι απαραίτητα μια κοστοβόρα επιλογή. Εάν γνωρίζουμε ποιο είναι το ζητούμενο μπορούμε σίγουρα να βρούμε τη διαδρομή που θα μας οδηγήσει σε αυτό και συνήθως δεν είναι τόσο απαιτητική ή πολύπλοκη όσο μπορεί να σκεφτόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *