Έξυπνη δοσομέτρηση – dishwasher

  • Εστιατόριο στη Ναύπακτο

Τι χρησιμοποιήσαμε:

  • Σειρά προϊόντων Ocean Service
  • Σύστημα αυτόματης δοσομέτρησης Obox

Τι πετύχαμε:

  • 100% εξάλειψη οσμών σε ποτήρια/πιάτα/σκεύη
  • Ακριβή δοσολόγηση χωρίς αποκλίσεις
  • Απόλυτος έλεγχος δοσολόγησης: ακριβές κόστος χωρίς αποκλίσεις, σταθερό αποτέλεσμα

Το εστιατόριο:

Ένα από τα καλύτερα all day εστιατόρια της Ναυπάκτου με κουζίνα ανοιχτή από το πρωί ως το βράδυ και αδιάκοπτη επισκεψιμότητα. Υψηλές απαιτήσεις  όχι μόνο καθαρισμού, αλλά και απόδοσης λόγω της συνεχούς έντασης στο χώρο της κουζίνας.

Το πρόβλημα:

Λόγω του brunch που υπάρχει στο μενού του εστιατορίου, οι παρασκευές με αυγό ήταν αυξημένες με αποτέλεσμα μια έντονη οσμή να καλύπτει πιάτα, σκεύη και ποτήρια ακόμη και μετά το πλύσιμο. Το πρόβλημα των οσμών δεν υποχωρούσε ακόμη και κατά τη διάρκεια των υπολοίπων βαρδιών του εστιατορίου, που οι παρασκευές με αυγό δεν ήταν αυξημένες (ή και ανύπαρκτες).

Η λύση:

Στην προκειμένη περίπτωση, προσεγγίσαμε εμείς τον πελάτη, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε το πρόβλημα εξ’ αρχής. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόβλημα δεν αναφέρθηκε αμέσως από τον πελάτη καθώς είχε παγιωθεί στη συνείδησή του ως “άλυτο”, όπως χαρακτηριστικά μας είπε “Ήμουν πεπεισμένος πως αυτό ήταν το τίμημα για την εισαγωγή brunch στο μενού μας”.

Μετά από δοκιμές που έγιναν σε συμφωνημένο χρόνο με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, ώστε να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας (πρωταρχικός στόχος είναι ένα άριστο αποτέλεσμα καθαριότητας και αστραφτερό ποτήρι), τοποθετήθηκε σύστημα δοσομέτρησης Obox. Το εν λόγω σύστημα, δεν είναι ένα απλά έξυπνο σύστημα δοσομέτρησης που μας παρέχει ακρίβεια στη δοσολόγηση, ακρίβεια στο κόστος, σταθερό αποτέλεσμα, δυνατότητα online παρακολούθησης της συσκευής και του πλυντηρίου, καταγραφή και ειδοποίηση τυχόν βλαβών και ειδοποίηση αποθέματος, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι παρέχει στον κάδο του πλυντηρίου όζον, μέσω της γεννήτριας όζοντος που διαθέτει, με σκοπό την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών.

Το αποτέλεσμα:

Εξαλείφθηκαν εντελώς και άμεσα οι οσμές από όλα τα ποτήρια, τα πιάτα και τα σκεύη. Το αποτέλεσμα ήταν ακόμη πιο λαμπερό και αστραφτερό από προηγουμένως και δεν υπήρχαν καθόλου επιστροφές ποτηριών από δυσαρεστημένους πελάτες προς την κουζίνα.

Παράλληλα κερδίσαμε κάποια επιπλέον πλεονεκτήματα. Η σταθερότητα στη δοσολόγηση, πλέον μας εξασφαλίζει σταθερότητα στο αποτέλεσμα, κάτι που δεν υπάρχει με τα συμβατικά συστήματα δοσολόγησης. Επί πλέον, έχουμε πλήρη έλεγχο του κόστους, γνωρίζουμε πόσο καταναλώνουμε ακριβώς, μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις και προϋπολογισμούς για το μέλλον. Έχουμε ακριβή ενημέρωση αποθέματος ανά πάσα στιγμή και ειδοποίηση όταν το απόθεμα μας είναι σε κρίσιμο σημείο, ώστε να προβούμε σε παραγγελίες άμεσα και να μην έχουμε εκπλήξεις. Τέλος και πιο σημαντικό, γνωρίζουμε αν και πότε υπάρχει βλάβη, οι οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επιδιορθωθεί με τη βοήθεια του διαδικτύου, χωρίς επίσκεψη τεχνικού στο χώρο και χωρίς διακοπές την ώρα της λειτουργίας της κουζίνας.

Τα συμπεράσματα:

Δεν υπάρχουν προβλήματα που είναι “άλυτα”. Κάποιες φορές παγιώνεται στη συνείδηση μας μια κατάσταση ως δεδομένη και δεν αναζητούμε τη λύση της. Μέσα από την επικοινωνία και το διάλογο, μπορούν να δοθούν λύσεις σε ανάλογα προβλήματα, κερδίζοντας μάλιστα περισσότερα απ’ όσα σκεφτήκαμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *