Housekeeping – Μείωση Κόστους

  • Όμιλος ξενοδοχείων στη Σαντορίνη

Τι χρησιμοποιήσαμε:

  • Σειρά προϊόντων Kleen Purgatis (Multi Tabs)

Τι πετύχαμε:

  • Μείωση 30% στο συνολικό κόστος του housekeeping
  • Ακριβή δοσολόγηση χωρίς αποκλίσεις
  • 100% έλεγχος κατανάλωσης

Το ξενοδοχείο:

Ο συγκεκριμένος όμιλος διαθέτει μονάδες 5 αστέρων οι οποίες αποτελούνται συνολικά από 300 δωμάτια και σουίτες. Οι απαιτήσεις καθαρισμού είναι πολύ υψηλές, καθώς έτσι απαιτούν οι προδιαγραφές του ομίλου.

Το πρόβλημα:

Η υπερβολική κατανάλωση υλικών καθαρισμού housekeeping ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν στον όμιλο. Ακόμη και με τη χρήση συστήματος προδιάλυσης, δεν ήταν εφικτό να βρεθεί η “διαδρομή” του τελικού προϊόντος, ώστε να ανακαλυφθεί ποια ήταν η αιτία της υπερκατανάλωσης.

Η λύση:

Ο διαχειριστής του ομίλου πήρε συστάσεις για εμάς από έναν ήδη ευχαριστημένο πελάτη μας. Η επικοινωνία ήταν άμεση και περιεκτική, αναφέροντας μας ακριβώς τι αντιμετώπιζε. Η διαδρομή ως τη λύση ήταν απλή. Αφού επισκεφθήκαμε τη μονάδα, ώστε να δούμε ακριβώς τις ανάγκες καθαρισμού των χώρων, κάναμε επί τόπου εφαρμογή των προϊόντων που χρειάζονταν, για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα.

Η λύση λοιπόν ήταν η χρήση των προϊόντων housekeeping σε μορφή ταμπλέτας. Η κάθε ταμπλέτα διαλύεται σε φιάλη 500ml και ύστερα από μελέτη, διαπιστώσαμε τον ακριβή αριθμό δωματίων που χρειάζεται ώστε να εξαντληθεί η ποσότητα των 500ml, άρα της μίας ταμπλέτας. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως υπολογίσαμε για την κάθε housekeeper τον αριθμό ταμπλετών που χρειάζεται κάθε 7 ημέρες, οπότε και πηγαίνουν για ανεφοδιασμό στην προϊσταμένη καθαρισμού. Κατασκευάστηκε επίσης και πλάνο καθαρισμού δωματίων που βοήθησε στο να γνωρίζουμε ακριβώς ποια εργασία έγινε, πότε και από ποιον, ώστε να έχουμε σαφέστερη εικόνα της κατανάλωσης.

Το αποτέλεσμα:

Μειώθηκε η υπερκατανάλωση προϊόντων housekeeping άμεσα. Περίπου 20% λιγότερες προμήθειες ετησίως σε υλικά καθαρισμού και μείωση 30% στο κόστος του housekeeping, καθώς όχι απλά μειώθηκαν οι καταναλώσεις, αλλά αποφύγαμε έτσι και το κόστος συντήρησης των μηχανημάτων προδιάλυσης που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρότινος. Παράλληλα, ο συγκριτικά μικρότερος όγκος μεταφοράς των ταμπλετών σε σχέση με τα χημικά καθαρισμού, κατέβασε κατά πολύ το κόστος μεταφοράς (περίπου στο 1/10).

Παράλληλα, αποκτήθηκαν περαιτέρω οφέλη, όπως η φροντίδα του προσωπικού, καθώς δεν έρχονταν πλέον καθόλου σε επαφή με ισχυρά χημικά καθαριστικά που πολλές φορές προκαλούν βλάβες στο χρήστη. Επιπροσθέτως, οι ταμπλέτες είναι
πιστοποιημένες από την ΕΕ ως οικολογικά προϊόντα, vegan, βιοαποδομήσιμες καθώς επίσης και απαλλαγμένες από μικροπλαστικά. Επίσης, έχουν μικρό όγκο μεταφοράς, άρα λιγότερες εκπομπές ρύπων COσυγκριτικά με τη μεταφορά υγρών καθαριστικών. Με τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων και ανακυκλώσιμων μπουκαλιών, εξασφαλίζουμε ταυτόχρονα τη μείωση της μιας χρήσης συσκευασίας και στηρίζουμε την κυκλική οικονομία. Αυτά συνετέλεσαν ώστε η μονάδα να ξεχωρίσει και για τις “πράσινες” και πιο βιώσιμες επιλογές της.

Τα συμπεράσματα:

Η μείωση κόστους δεν συνεπάγεται εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην ασφάλεια του προσωπικού ή στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ο έλεγχος της επιχείρησης μπορεί να είναι ταυτόχρονα απόλυτα μετρήσιμος και υπολογίσιμος, πολύ απλός και βιώσιμος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *